ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σύνοψη των ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών

Τις τελευταίες μέρες μαίνεται μια κόντρα ανακοινώσεων μεταξύ Παναθηναικού και Ολυμπιακού με κύριο θέμα την διαιτησία.Το ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ συνοψίζει την μάχη αυτή σε ένα άρθρο.



Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από την Παναθηναική συμμαχία έπειτα από τον αγώνα της ομάδος μας με τον Λεβαδειακό.Η ανακοίνωση αυτή είχε ως σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την κακή διαιτησία στον αγώνα που είχε προηγηθεί,ενώ δεν έλειπαν και τα καρφιά για τον Ολυμπιακό.


"Είναι σαφές ότι οι επιφυλάξεις του Παναθηναϊκού για το επίπεδο και την ανεξαρτησία της διαιτησίας επιβεβαιώνονται. Η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των βοηθών, αλλά και η υποκριτική στάση του διαιτητή από τη στιγμή που προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, δείχνουν ξεκάθαρα πως από την πρώτη αγωνιστική άρχισαν τα όργανα.

Συνεχή ανάποδα φάουλ τα οποία έκλειναν την ομάδα μας πίσω στην περιοχή της. Στραβά μάτια σε ξεκάθαρα και σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Κακή εφαρμογή του οφσάιντ, με αποκορύφωμα τη φάση του Σισοκό που θύμισε το περίφημο ‘κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη’ στο Καραϊσκάκη και τέσσερις τραβηγμένες από τα μαλλιά κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές μας ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα.

Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων, κ. Σαρρή, στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος.

ΥΓ: Καλά θα κάνει ο Ολυμπιακός να σταματήσει τη μαύρη προπαγάνδα στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και να προσέξει περισσότερο τις εκκρεμότητες που έχει με τη δικαιοσύνη…"

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνέχεια πήρε τον λόγο λέγοντας πως η Παναθηναική συμμαχία πυροβολεί εξωθεσμικά το ποδόσφαιρο,καλώντας τα αρμόδια όργανα να παρέμβουν,ενώ και από αυτή την πλευρά δεν έλειψαν τα καρφιά προς τους διοικούντες του Παναθηναικού και ιδιαίτερα προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

«Σκληρή απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην φαιδρή ανακοίνωση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".

Ο κύριος Αλαφούζος και οι (επίσης) αγράμματοι σύμβουλοι του, αποφάσισαν για μια ακόμα φορά να δυναμιτίσουν το κλίμα με μια φαιδρή ανακοίνωση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".

Επέλεξαν να το κάνουν την πρώτη αγωνιστική μέρα του νέου πρωταθλήματος αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν σέβονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιμέναμε ότι η ανικανότητα τους, σε όλα τα επίπεδα, θα τους αναγκάσει να χτίζουν από τώρα άλλοθι, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το κάνουν λίγες ώρες μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο κατά κοινή ομολογία ευνοήθηκαν  και λίγες ώρες πριν το δικό μας αγώνα για την πρώτη αγωνιστική.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει θέση απέναντι στους θεσμούς και στο ποδόσφαιρο για το αν θα συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία. Για το αν θα συνεχίσουν να πυροβολούν εξωθεσμικά το ποδόσφαιρο μέσω της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" ώστε να μην προκύπτουν ευθύνες για την ΠΑΕ.

Επίσης, καλούνται οι θεσμοί του ποδοσφαίρου αλλά και η δικαιοσύνη να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτό το σύστημα παραγωγής λάσπης που βάζει σε κίνδυνο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου. Ας κληθούν επιτέλους να καταθέσουν στοιχεία για όλα αυτά τα οποία καταγγέλλουν χωρίς την παραμικρή υπευθυνότητα. Διαφορετικά ας σταματήσουν την προπαγάνδα της γελοιότητας, όσο είναι καιρός.

Τέλος, το να μιλάνε για "εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη" άνθρωποι όπως ο κύριος Αλαφούζος (με τόσα... χιλιόμετρα πήγαινε έλα στις δικαστικές αίθουσες, με κατηγορίες για λαθρεμπόριο πετρελαίου, οφειλές πολλών εκατομμυρίων στο ΙΚΑ και στο ελληνικό δημόσιο και άλλα πολλά) ή οι κύριοι Παναγόπουλος και Γόντικας (που τους βαραίνουν κακουργηματικές πράξεις και το "μεγάλο φαγοπότι της ΕΡΤ" το λογαριασμό του οποίου πλήρωσε ο ελληνικός λαός) είναι τουλάχιστον κωμικό».

Έπειτα από λίγα λεπτά η ΠΑΕ Παναθηναικός έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέροντας μάλιστα πως θα έπρεπε να είναι στην φυλακή για τους στημένους αγώνες.


«Άνθρωποι που ενέχονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη απολογηθεί, παραπεμφθεί και να είναι στη φυλακή για τις πράξεις τους δεν μπορούν να μιλούν για θεσμούς, κύρος και αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουν πολλάκις αλλοιώσει τη θεσμική του λειτουργία, έχουν καταρρακώσει το κύρος του και έχουν προσβάλλει την αξιοπιστία του.

Το γεγονός πως η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο δεν σημαίνει πως θα μείνει απαθής για να τον στρώνουν όπως θέλουν.

Τέλος για να μην πιάνεται αδιάβαστη η πάντα ευαίσθητη σε ζητήματα δικαιοσύνης και θεσμών ΠΑΕ Ολυμπιακός καλό είναι να έχει υπόψη της πως η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» δεν είναι εξωθεσμικός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Ανακοίνωση έβγαλε και η Παναθηναική συμμαχία συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος την επίθεση.

«Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια και το «φωνάζει» ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» βρήκε την πλήρη έκφρασή του στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Να μιλάει για σεβασμό στους θεσμούς και το ελληνικό ποδόσφαιρο ο σύλλογος που καθημερινά βιάζει το άθλημα αλλά και τη λογική πάει πολύ. Αλήθεια, τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε απ’ όλα όσα έχουμε ζήσει; Τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, τη διετία δηλαδή της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός που δήθεν κόπτεται για το καλό του ποδοσφαίρου, όσο και παλιότερα.
Τη σφαγιαστική διαιτησία στο Καραϊσκάκη στο μεταξύ μας ντέρμπι; Τους ξυλοδαρμούς των ποδοσφαιριστών μας από οπαδούς που μπήκαν για να… πανηγυρίσουν;

Το ντροπιαστικό επεισόδιο με τον Σισέ; Την περίφημη δήλωση «διδάξαμε ήθος»; Τους δανεικούς που πηγαίνουν και έρχονται στη μισή Λίγκα και τις «σχέσεις» εξάρτησης που δημιουργούνται με τις ομάδες αυτές; Τον πλήρη έλεγχο των θεσμικών οργάνων; Όποια πέτρα από αυτές που πετροβολούν το χώρο κι αν σηκώσεις, θα τους βρεις από κάτω.

Είναι επίσης τουλάχιστον κωμικό, αν όχι εξοργιστικό, να μιλάει για πάρε – δώσε με τη δικαιοσύνη η ομάδα της οποίας ο πρόεδρος διώκεται ποινικά για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και του είχε απαγορευθεί μέχρι και η έξοδός του από τη χώρα. Ένα θέμα το οποίο όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά παραμένει ανοιχτό και αναμένονται εξελίξεις…

Σε ότι αφορά στο ύφος της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού αυτό δείχνει το βάθος της αλήθειας όσο και την ποιότητα και τον εκνευρισμό των ανθρώπων αυτών. Όσοι δε συκοφαντήθηκαν από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να μείνουν στις ανακοινώσεις, αλλά θα κινηθούν και στη δικαιοσύνη για τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

Τέλος, επειδή βλέπουμε ότι αγχώνονται πολύ με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, καλό είναι να γνωρίζουν ότι αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, αλλά και τον κόσμο του. Ετσι για να ξέρουν και με ποιους έχουν να κάνουν».

Τον λόγο μετά πήρε πάλι η ΠΑΕ  Ολυμπιακός αναφέροντας πως τον λόγο πια θα έχουν οι νομικοί.

 «Πρώτο μας μέλημα η μετακίνηση των φιλάθλων μας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θα δώσει συνέχεια στις ανακοινώσεις, αφού το πρώτο μας μέλημα είναι να επιστρέψουν ομαλά οι χιλιάδες φίλαθλοί μας που ταξίδεψαν στη Βέροια, ήταν για ακόμα μία φορά υποδειγματικοί και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Από αύριο το πρωί, οι νομικοί μας σύμβουλοι θα φροντίσουν ώστε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" να πάρουν τις απαντήσεις που πρέπει».

 Έπειτα από λίγες ώρες η ΠΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε ξανά ανακοίνωση λέγοντας ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για τα ψέματα που αναφέρθηκαν από το πράσινο στρατόπεδο στις ανακοινώσεις του.

 «Άμεση απάντηση με προσφυγή στα δικαστήρια.

 Στις προκλητικές, αστήρικτες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα απαντήσει με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια, καταθέτοντας άμεσα αγωγές κατά όλων των μελών των Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Στη συνέχεια η Παναθηναική συμμαχία σε νέα ανακοίνωσή της αναφέρει πως είναι αυτονόητο πως θα κατατεθούν μηνύσεις και από την πλευρά και δίνει "ραντεβού" με τους ερυθρόλευκους στην Ευελπίδων.
«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και με την τελευταία της ανακοίνωση, ενημερώνει ότι είναι αυτονόητο πως θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του διοικητικού της συμβουλίου για τα όσα συκοφαντικά»υποστήριξαν στη δική τους ανακοίνωση. Τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια, ραντεβού εκεί….