ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Χθες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ όπου μίλησαν οι Ζεσουάλδο Φερέιρα και Λουκάς Βύντρα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας, Ζεσουάλδο Φερέιρα:
-Τι πρέπει να έχει η ομάδα για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση;
«Το πρώτο στοιχείο είναι να βρούμε μια Μάλαγα πιο αδύναμη, όχι με τόση ποιότητα. Το δεύτερο είναι πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πιο δυνατός, να έχει αυτοπεποίθηση πίστη στις δυνάμεις του και να παίξει πιο έντονα απʼ ότι στην Μάλαγα. Άρα με ρυθμό.
Θα έλεγα ότι ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός. Θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και με τρόπο που θα μας ανταμείψει και θα δώσει ικανοποίηση. Είναι σημαντικό τεστ για τους παίκτες. Θα δω αν έχω δυνατούς, μάχιμους και πολεμιστές. Θα είμαστε στην Ευρώπη και πρέπει να δω την δυναμική και το κατά πόσο μπορούν να παλέψουν για τις διοργανώσεις. Η πίστη και η δυνατότητα για μάχη θα δούμε αν υπάρχει ή όχι από τους παίκτες μου».
-Η Μάλαγα έπαιξε το Σάββατο και τελείωσε στη 1:00 το βράδυ. Περιμένετε πως θα είναι λιγότερο δυνατή, αν σκεφτούμε ότι δεν παίζει και ο Μαρέσκα;
«Οι υπόλοιποι έχουν έρθει (σ.σ. γέλια); Μην ξεχνάτε πως και εμείς παίξαμε το Σάββατο και τελειώσαμε αργά. Μετά είχαμε ταξίδι με το λεωφορείο. Η Μάλαγα ταξίδεψε για να έρθει στην Αθήνα και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Όμως είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει πολλά ματς σε σύντομο διάστημα. Αυτό δημιουργεί την συνήθεια και το πνεύμα συμμετέχει σωστά. Για μας είναι μια πρόκληση για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της Ισπανίας και να πάρουμε την πρόκριση».
-Βλέποντας το πρώτο ματς, τι ποσοστά δίνεται για πρόκριση;
«Δεν είμαι καλός στα μαθηματικά. Πιστεύω όμως ότι έχουμε αβαντάζ για τη νίκη, παρότι έληξε σε βάρος μας το πρώτο ματς. Ξεκινάμε απʼ το 0-0 και πάμε για την πρόκριση. Ξεχνάμε τα προβλήματα, πέφτουμε στη μάχη σαν μεγάλος σύλλογος που είμαστε για να κάνουμε το παν για την πρόκριση».
-Στη Μάλαγα είδαμε πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πολύ επιθετικός. Αυτό για ποιο λόγο συνέβη;
«Μπορούμε να πούμε πως όλα συνετέλεσαν στο δικό τους ποσοστό. Μπήκαμε αγχωμένοι με λίγη αυτοπεποίθηση. Έχουμε στην ομάδα παίκτες που ήρθαν πριν λίγο καιρό. Δουλεύουν τα παιδιά για να προσαρμοστούν. Όμως, πρέπει να σταθώ σε μια άλλη διαφορά, αυτή των πρωταθλημάτων. Άλλο Ισπανία άλλο Ελλάδα. Πρέπει κι εδώ να υπάρχει ένταση και ρυθμός. Αυτό προσπαθώ να κάνω στις προπονήσεις, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου. Η Μάλαγα δεν θα έλεγα πως είναι μεγάλος σύλλογος, όμως τερμάτισε 4η και είναι καλή ομάδα».
-Να περιμένουμε ρίσκο, επιθετική φιλοσοφία και εκπλήξεις όπως στην Λιβαδειά επειδή χρειάζεται ευρύ σκορ;
«Δεν χρειάζεται ευρύ σκορ. Μας αρκεί το 2-0 προκειμένου να πάμε στν παράταση ή και στα πέναλτι για να προκριθούμε. Υπάρχει ρίσκο τακτικής και να πετύχουμε πνευματική ανάταση. Αν δεχτούμε ένα γκολ όλα θα γίνουν δύσκολα. Καλούμε να έχουμε συνεχή έλεγχο ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί με σιδερένια νεύρα, αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση. Δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε το ματς με αυτό της Λιβαδειάς. Εκεί παίζουν ρόλο οι βαθμοί. Είναι μεγάλο το ματς αλλά σε 90 λεπτά τελειώνει. Πρέπει να έχουμε έλεγχο και να μην αφήσουμε την Μάλαγα να σκοράρει. Το γήπεδο έχει 60.000 θέσεις πρέπει να γεμίσουν. Πάνω απʼ όλα εδώ ξαναπαίζουμε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλος σύλλογος και με την υποστήριξή τους μπορούμε να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό την μεγάλη ομάδα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με τα συνθήματα τους περιμένω να μας βοηθήσουν. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές για την ομάδα».
Με τη σειρά του ο εκ των αρχηγών των πρασίνων, Λουκάς Βύντρα δήλωσε:
«Το μυστικό είναι η τακτική που θα ακολουθήσουμε την οποία και δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε. Να ξέρετε όμως ότι θα παίξουμε για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουμε».